Objectius
Apropar els més joves al món de les abelles. Mostrar-los com viuen i s’organitzen en els ruscs
Sensibilitzar-los sobre la importància dels pol·linitzadors en la producció d’aliments
Introduir-los en l’apicultura: com s’extrau la mel i altres productes que ens ofereixen les abelles (pol·len, gelea reial, pròpolis, cera, verí, etc.)
Bloc teòric
La pol·linització
El vertader valor de les abelles va més enllà de la producció de mel, ja que com a pol·linitzadors juguen un paper fonamental en el manteniment de la biodiversitat i en la producció agrària
La vida de les abelles
Amb el suport de documents audiovisuals i mitjançant l’observació d’un rusc de vidre, expliquem la vida i l´organització social de les
abelles: els rols, el paper de la reina, els mètodes de comunicació.
Així mateix, s’estudia el paper de les abelles en el funcionament dels ecosistemes
L’apicultura
Què és l i quins productes obtenim de les abelles: la mel, el pol·len, els pròpolis, la gelea reial, la cera, el verí, etc.
Bloc pràctic
Tas t de mels
Provarem diferents mels (3 o 4 varietats) de les nostres abelles.
Compararem propietats i característiques entre les naturals i les tractades, generalment dels supermercats
Elaboració d’espelmes
La cera és el material que les abelles usen per construir els seus nius.
Tanmateix, l’ésser humà l’ha emprat tradicionalment per una grandiversitat d’usos: la fabricació d’espelmes per la il·luminació, la conservació d´aliments i l’encerat de fustes i teles.
Extracció de mel
Perquè coneguen el procés complet d’extracció de la mel portem quadres amb mel que collim amb l’ajuda dels participants
WEB : abellanegra.com
http://abellanegra.com/