La Paleontologia és una ciència fascinant, a través de la qual podrem conèixer organismes que han existit en la Terra fa milions d’anys. On vivien, allò de què s’alimentaven, com era la Terra en aqueix temps i quins eren els animals i plantes més representatius de cada Era.

Aquest és un taller participatiu, dinàmic i adaptable a diversos nivells. Una activitat on els visitants participaran activament, aprenent què és un fòssil i el seu procés de fossilització, les seues característiques més visibles i tot el que ens conten de la història de la Terra i de la Vida a través dels seus esquelets i petjades: la importància dels fòssils per al coneixement científic.

Per a això, ens convertirem en paleontòlegs i paleontòlogues; treballarem de manera activa en un simulacre d’excavació real, amb rèpliques de fòssils, realitzant la labor d’un paleontòleg en el camp i seguint el mètode científic. Aprendrem les tècniques i els instruments que s’utilitzen: pinzells, taujanes, lupes, brúixoles, quadrícules. Usarem també llibres, manuals, pòsters i altres diversos materials de consulta per a classificar els fòssils obtinguts.

Els fòssils a excavar seran rèpliques que s’han realitzat per al taller, a més, igual que en la naturalesa, aquests fòssils poden aparèixer fragmentats i els i les paleontòlogues hauran de trobar tots els fragments per a reconstruir l’exemplar i identificar-lo.

Realitzaran de manera individual i/o en grup interpretacions sobre els exemplars obtinguts després de l’excavació.

Finalment, es podran emportar una rèplica d’un fòssil realitzada en escaiola.

Objectius:

  • Acostar als alumnes a la paleontologia d’una forma atractiva, lúdica i pràctica.
  • Fomentar actituds com la paciència, el respecte i introduir el treball en equip.
  • Donar a conèixer la importància del treball dels científics i científiques.
  • Conèixer i valorar els components bàsics del medi natural i algunes de les seues relacions, canvis i transformacions.
  • Implementar valors com el respecte per la Naturalesa i el Patrimoni.

¿Quina millor manera de desenvolupar el pensament científic i fixar coneixements que a través de l’experiència?

 

Activitat oferida per el

 

 

Imágenes de la actividad en EXPOCIENCIA 2019