Llevat

En el Laboratori de Cicle cel·lular de la UV treballem amb l’organisme model Saccharomyces cerevisiae. Tot i que aquest organisme és principalment conegut en la industria alimentària pel seu paper en la producció de pa, vi o cervesa, és alhora una eina fonamental en la investigació biomèdica per a estudiar el cicle cel·lular eucariota. Mitjançant l’observació microscòpica de diferents preparacions de cultius de llevat parats artificialment en algunes de les diferents fases, els participants podran identificar la fase del cicle cel·lular en què es troben atenent a la seua morfologia. Per a aquest propòsit, disposaran de imatges explicatives i fitxes individuals que podran endur-se a casa. A més a més, podran veure les diferents condiciones de creixement dels cultius de llevat, tant en medi sòlid mitjançant plaques Petri com cultiu líquid mitjançant matraços. Els estudiants de secundària podran comptar amb una explicació més detallada del funcionament del cicle cel·lular i els punts de control que existeixen al llarg del mateix per tal d’assegurar la supervivència cel·lular. Mentrestant, el públic més infantil tindrà una activitat on podrà acolorir les distintes morfologies de les cèl·lules del llevat així com les seues estructures subcel·lulars.

 

Llevat